maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ginga: Nagareboshi Gin

Roxx sanoi mulle, että kipaisehan Anttilaan ostamaan Hopeanuoli, koska se mun vaan on nähtävä. No mähän sitten menin ja kahdessa päivässä sain ton animen katsottua. Hopeanuoli on Yoshihiro Takahashin käsikirjoittama ja piirtämä manga vuosilta 1983-87, jonka pohjalta on vuonna -86 tehty anime. Hopeanuoli kertoo karhunmetsästyskoira Rikin pennusta Hopeanuolesta (lyhyemmin Gin). Gin syntyi tiikeriraitaisena, mikä sinetöi hänen kohtalonsa karhukoirana. Karhuista raivokkain, Akakabuto, tappaa Rikin ja sen vuoksi Gin lähtee kostamaan isänsä kuoleman. Jatko sisältääkin sitten spoilereita, eli jatkathan omalla vastuullasi. 


Gin
Anikissa on ketju, jossa kysellään: Onko sarjaa, josta pidät vaikket haluaisi? Omalla kohdalla juurikin Hopeanuoli saattaa kuulua tuohon kastiin. Muutama hahmo on niin rasittava, ettei koko animea melkein haluaisi katsoa, mutta kuitenkin Hopeanuolta on vain katsottava, eikä pysty lopettamaan kesken! Daisuke on rasittava 12-vuotias kakara, joka vain inisee ja vänisee, kuinka Gohei kouluttaa Giniä väärin... No kyllähän se aika kovalta koulutukselta näytti, mutta eiköhän Gohei tiedä paremmin mitä tekee, kuin Daisuke. Noi ihmiset on muutenkin typeriä, metsästäjät huutaa: "Me saatiin Akakabuto!", vaikka typeräkin sen jo tietää, ettei se Akakabuto ollut, eikä se noin vähästä kuole. Pikkuvikoja, eikä noita ihmisiä onneksi niin paljoa animessa sitten loppujen lopuksi näykään.

Daisuke.... I HATE YOU!
Koirista sitten: itse pidän eniten Kai-veljeksistä Akatorasta, Kurotorasta ja Chutorasta. Veljeksillä onkin suuri rooli Akakabuton ja tämän kätyreiden kaatamisessa, esim. Akatora saa puhkaistua Akakabuton ainoan silmän. Harmillista, mutta Akatora kuolee itse pian sen jälkeen... Suurin osa noista koirista on pähkähulluja ja tekee oman pään mukaan. Sniper on vain suuruudenhullu ja tämän kätyri Hyena on pelkuri. Iga-ninjakoirista Jinnai on typerä, mitä järkeä on hypätä suoraan karhun suuhun kuolemaan? Okei, ehkei se ollu sen tarkotus, mutta siltä se näytti... :D Voisko joku kertoa, että miks niillä on melkein koko ajan suut auki? 

Kurotora, Akatora ja Chutora.

Loppujen lopuksi ihan hyvä ja katsottava anime. En olis uskonu pitäväni Hopeanuolesta. Itselläni oli välillä hankaluuksia pidättää naurua, sillä ennen tätä olin nähnyt vain Roxxin ja toisen kaverini dubbaamia pätkiä. :'D

P.S. Roxx käski mun kirjottaa, että oli syntistä odottaa 20 vuotta ennen kuin katoin tän animen. :DD

1 kommentti: