torstai 2. elokuuta 2012

Mushis are all around

Sittenhän oiskin vuoro pälistä Mushishista enemmälti! Mushishi kertoo henkiolennoista Musheista, joita on kaikkialla ja ne aiheuttavat erilaisia tilanteita ihmisille. Näitä ratkomaan kutsutaan Mushishi, Ginko. Tavalliset ihmiset eivät näe musheja, eikä näin ollen voi tehdä asialle mitään. 


Sitten hieman lisää Mushishista ja yllärbyllär spoilerivaroituksen kera! Nuo erilaiset tilanteet, joita mushit aiheuttavat ihmisille, millaisia ne ovat? Mm. ihmiset muuttuvat liejuksi (ja kuolevat), joillakin silmät tulevat valonaraksi ja lopulta sokeutuvat. Sokeutuminen johtuu siitä, että on pitänyt silmiä liikaa kiinni ja nähnyt silmäluomien kautta musheja. Ensimmäisessä jaksossa erään pojan kirjoitukset ja piirrokset tulevat eloon, mutta kiinni otettaessa ne muuttuvat jälleen musteeksi. Toiselle kasvaa päähän sarvet, toisesta tulee yhtä suon kanssa, kaikki tämä mushien tekosia. Ginkolla on siis paljon erilaisia tehtäviä. Mushishin huono puoli on se, että hän on mushi-magneetti, eikä siksi voi pysyä yhdessä paikassa kovinkaan pitkään.

Vilkaisin netin kautta itse mangaa ja on myönnettävä, että tällä kertaa anime voittaa. Manga ja anime ovatkin lähes identtiset, mutta animessa upeat musiikit vievät animen voiton puolelle. Lisäksi jokainen jakso on omansa ja ne käsittelee jokainen eri asiaa, joten yhteen jaksoon voi syventyä omalla tavallaan, eikä tarvitse miettiä jääkö jotain näkemättä. Jo pelkästään taustojen vuoksi suosittelen kyseistä sarjaa. Jos haluaa välillä vaihtelua silmille hyppiviin sarjoihin, tässä on hyvä vaihtoehto juuri siihen, sillä ääninäyttelijät eivät kilju korvaan ja hahmot eivät hypi silmille. Cossaajille vähän nihkeä sarja, sillä oikeastaan vain Ginko ja Nui ovat cossattavia hahmoja. :D Mutta Ginkon tulette todennäköisesti näkemään päälläni vuoden 2013 Desuconin sunnuntaina. Kyllä, se puinen reppu on vain tehtävä.

Tähän loppuun vielä; hengähtäkää syvään ja nauttikaa tästä animen esimausta: 


Upeaa, eikö?

2 kommenttia:

  1. Ite sain joskus ekan Mushishi mangan lahjaks ja tykästyin, mutten animee oo ikinä ees oikee miettiny.. Varmaa pitäs seuraavaks pistää se katottavien listalle :D

    VastaaPoista
  2. Aika mielenkiintoisen oloinen sarja kyllä :D

    VastaaPoista