perjantai 30. toukokuuta 2014

Because you're worth it

Howdyyyyy! Mun otsikot on aina parhaita ja tämän kertainen liittyykin siihen, mitä tapahtui Cosvisionissa. Siitä siit nyt! Wuhuu! Sain Liaksen valmiiksi Cosvisioniin, mutta vähän aiemminkin ois ollu ihan jees... Torstain ja perjantain välisenä yönä mä menin vasta puoli neljältä aamuyöllä nukkumaan. Heräsin sit perjantaina seitsemältä, jotta varmasti kerkeäisin saada cossin valmiiksi ja laukun pakattua. Asiaahan ei auttanut se, että juna kohti Turkua lähtisi vielä samana aamuna klo 11.22. Tiukille veti ja kaikki pienimmät asiat oli pakko jättää hotellille tehtäväksi.

Sestran kanssa matkattiin kohti Turkua ja oltiin kolmen aikaa Turussa. Hotellille päästäisiin vasta neljältä, joten hengailtiin sitten asemalla sen vajaan tunnin ajan, kunnes lähdettiin kävelemään hiiitaaastiii kohti Omppuhotellia. Huomattiin sijainti todella hyväksi; Logomo kivenheiton päässä, asema lähellä ja hotellin vieressä kauppa, automaatti, apteekki ja kotipizza. Mitäpä muuta sitä con-viikonlopun aikana tarvisikaan? Asetuttiin huoneeseen taloksi heti sen jälkeen, kun kävi klassinen "kaksi blondia samassa tilassa" ... Siitä ei sen enempää. :'D Haettiin MARKETISTA MÄTTÖÄ ja Sestra rupesi hääräämään läppärillä jotain ja mä "pääsin" ompelemaan cossini viimeisiä osia... käsin. Jossain viiden maissa alotin tekemään ja kymmeneltä olin vihdoin valmis. Siinä sitten hieman räkätettiin Sestran kanssa tyhmille jutuille ja käytiin nukkumaan.

Lauantai

Aamulla sattu jotain kummaa, mikä tosin oli jo tiedossa etukäteen. MÄ HERÄSIN ENNEN SESTRAA! :O Yleensä se on se neiti kukonpierun aikaan heräävä ja muut jää nukkumaan. Tällä kertaa olikin herra kukonpierun aikaan heräävä ja Sestra jatkoi prinsessauniaan. Mut kyllä mulla olikin tekemistä, paljon meikattavaa (mikä osittain epäonnistu...) ja tatuointi piti meikata piiloon. (Siitäki voin tehä oman merkintänsä joskus.) RuPaulia vaan soimaan kuulokkeiden kautta ja meikkaamaan! Sestraki sit hetken päästä heräili Pelle Hermannin tunnariin ja kun oltiin tarpeeksi valmiita siinä kymmenen aikaa, niin lähdettiin kohti Logomoa. Matkalla Logomoon oli kyllä ihan kiva ylikulkusilta... kauheasti portaita! Siinä sai kyllä päivän jalkatreenin samalla.

Tämä meikkaamisessa apuna ollut kuvan pirulainen myös vahingossa pääty mun koneelle taustakuvaksi... sählä mikä sählä.

Logomossa sitten palloiltiin, että mistäs meidän pitääkään mennä sisään. Mä olin osallistumassa pukukilpailuun, joten meiän piti mennä sisälle Logomon takaa... Mistä voi ulkopaikkakuntalainen tietää, kummalla puolella ollaan Logomon takana? Joku karttaohjeistus etukäteen ois voinu olla ihan kiva. Löydettiin kumminkin paikalle ja backstage olikin sitten oikein mukava. Pukuhuoneessa oli paljon tilaa ja hyvät peilit ja vessassa pysty käydä pesemässä kädet ku kariseva spraymaali vähän sotki... Puku päälle Sestran avustuksella, ilmoittautuminen ja Logomoon tutustumaan.

Logomo
  Paikkana Logomo oli oikein hyvä conille. Tilava, hyvä hengitysilma ja lähistöllä oli hyviä photoshoot-paikkoja. Harmiksi myyntipöytäsalissa oli todella vähän myyjiä ja itse olin aikeissa ostaa mangaa ja animea, eikä kummastakaan ollut myyjiä. Taidekujalla puolestaan oli todella monta pöytää ja itse oisin vaihtanu myyntipöytäsalin ja taidekujan paikkoja päikseen. Taidekujan paikka oli kuitenkin isompi ja heidän pöytänsä pienempiä, kuin myyjien yleensä. Lauantaina en ostanu muuta ku Soul Eater -mukin ja pyysin Sestraa hoitamaan maksamisen yms ku mun oli vähän vaikea liikuttaa käsiäni aseen ja hanskojen vuoksi. Enkä myöskään sen vuoksi päässy kauheen lähelle pöytiä, koska tungosta riitti. Vähän vaan avuton olo ja Sestra joutui myös pockypaketin avaamaan mulle valmiiksi... ja yksi pocky tippu lattialle. ;^; 

Käytiin shoottailemassa pukuani, sovittiin Sestran kanssa, että kuvataan häntä sitte ku saan kisan jälkeen oman cossini pois. Oli erittäin mukavaa, ku mun ase hajosi pariinkiin kertaan ja peruukista lähti kuitua leijailemaan. Ase saatiin korjattua ennen tuomarointia ja kisaa, mutta roikkuvat kuidut huomasin vasta photoshoot-kuvia selatessa... Hyviä kuvia sain ja yks niistä on tämä "L'Oréal - because you're worth it" -teemalla. x)

Because Lias thinks he's worth it.

Tuomarointiin mennessä jännitys alko vaan kasvaa ja sitä ei ainakaan auttanut yhtään se, että kaksi tuomaria oli japanilaisia kunniavieraita. KANAME☆  ja Tomoko Miya kyllä vaikuttivat todella mukavilta ja yllätyin siitä, miten tarkasti KANAME☆ halusi katsoa cossiani. Olisin tosin yllättynyt muutenkin, koska Traconin kisassa tuomarit vain katsoivat kauempaa. Tuomaroinnin jälkeen jännäsin lavalle pääsemistä ja olihan se taas kiva käydä lavalla pyörähtämässä. Siitä saa ihan kivan adrenaliiniryöpyn ja lisää uutta voimaa harrastukseen. Sijoitusta ei tällä kertaa tullut, mitä kovasti toivoin, mutta kilpasiskot (kyllä, olin ainut mies) nähdessäni tiesin heti, etten tule sijoittumaan.

Lavalla. © Nyymix
 Kisan jälkeen kävin heittämässä cossin pois ja Sestran kanssa vietiin cossit hotellille, jonka jälkeen käytiin viereisestä Kotipizzasta hakemassa pizzat. Tolla matkalla mun Hitsugaya-laukku hajosi. ;___; Illalla sitten häröttiin ja saatiin Ninnu vierailulle! Ninnun lähdettyä ite painuin suihkuun ja sen jälkeen rupesin kattomaan Euroviisuja, jossa paras ja mahtavin Conchita voitti. Hiukan hömppää sen jälkeen ja nukkumaan.

Se haavoittui ;__;

Sunnuntai 

Sunnuntaina mulla ei ollu mitään cossia, joten oli helpompaa päästä tonkimaan myyntipöytiä. Tänään ostin yhden rintanapin ja pari avaimenperää, mitkä tulen kiinnittämään uuteen laukkuuni sitten joskus. Hitsugaya-laukun kyllä korjautan joskus, mutta sen päällinen on nahkaa, niin en siihen rupea tökkäämään mitään neuloja läpi.

Hitsu ja DtK <3

Kauheasti mitään ei tapahtunut, käytiin shoottaamassa Sestran Chii-cossi, katsomassa cosplaykisat ja pari luentoa. Oikeat cosplaymammat puhuvat -luento oli erittäin hyvä ja tykkäsin myös aiemman luennon lopusta, mihin mentiin vain odottamaan luennon alkamista. Toinen luento millä käytiin, oli Cidin ja Urhon proppiluento. Erittäin hyvä luento, harmiksi vain meitä molempia väsytti niin paljon ja juna oli lähtemässä, joten oli pakko lähteä kesken pois.

Sestra as Chii from Chobits.
Matka kohti kotia alkoi ja mulla oli vielä viikko kesälomaa conin jälkeen, joten alotin tekemää Desuconin cossia heti, jottei kävisi samalla tavalla kuin Liaksen kanssa... ei enää ikinä niin! Cossit on tästedes saatava viikkoa ennen käyttöä valmiiksi, tai en tee sitä loppuun kyseiseen coniin. Desuconin cosseista teen ihan oman merkintänsä sitten vähän myöhemmin. Loppusuoralla ollaan ja kerkeänpä toisenkin tekaisemaan valmisvaatteista. 

Tähän loppuun vielä pieni summa summarum omat mietteeni Cosvisionista, osa pointeista ei taida tekstin seassa ollakaan:

+ Logomo on hyvä paikka conille sijaintinsa ja koonsa puolesta.
+ Backstage erittäin hyvä kisaajia ajatellen.
+ Kylmää vettä oli aina saatavilla.
+ Ohjelma oli hyvää. Ehkä jopa liian hyvää, koska moni kiinnostava ohjelma meni päällekäin.

- Backstagelle pääsy oli hankalaa lukkojen vuoksi, joista ei päässy ite kulkemaan noin vaan. Tarvitsi aina jonkun apua.
- Yksi cosplaymamma per kisa on mielestäni liian vähän, yksi joutuu tekemään todella paljon.
- Olisin kaivannut yksilökisaajille lavaan tutustumista, nyt vähän hoo moilasena joutui kurkkimaan, mitä edellinen tekee, jotta itse sitten osaa.
- Mangan ja animen myyjiä myyntipöytäsaliin seuraavaan Cosvisioniin kiitos. 

+/- Ajankohta conille oli itselleni ihan sopiva, mutta ehkä kuitenkin myöhempi ajankohta sopisi paremmin? Toukokuussa on muutenkin paljon coneja.

Loppuun kuvafloodi Lias Falkenista:

© Sestra

© Sestra

© Sestra

© Santtu Pajukanta

© Santtu Pajukanta

© Santtu Pajukanta

Seuraavassa merkinnässä kerronkin, että mitä meinaan cossata Desuconissa 6-8.6. :)

2 kommenttia:

 1. Höh, mua harmittaa ku en nähnyt sua ollenkaan lauantaina. Tuo cossi ku on niin hieno! ;_; Meinaatko käyttää uudestaan jossain conissa vielä?

  Ah, sulla on tommoinen Hitsugaya laukku. Mulla on muistikuva että yhellä tyypillä mun peruskoululla oli just samanlainen ja vissin hänellä myös se hajosi jossain välissä, en muista miten/mistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä aion, mun pitää vaan tehdä aika moni osa uusiksi niin katotaan, että milloin cossaan uudestaan. :)

   Poista