maanantai 5. toukokuuta 2014

Apinoiden keinutrapetseja ja sipulirenkaita

Pitkä aika kirjottamatta! Ollu vaan todella kiireistä aikaa ton cossin kanssa, nii ei oo kauheesti kerenny blogin puolella käymään. Nyt onneks löyty pieni rako, jossa voin kirjotella. (Mulle tultiin jo sanomaan, että teepäs nyt jo merkintä! Teen siis työtä käskettyä...) Vaikka otsikosta voiskin niin ymmärtää, nii tänään ei mennä sirkukseen, eikä vedetä mättöä. Nimitykset tulee vain mielikuvista, joita sain cossin teon aikana... Niistä vähän lisää kohta! 

Cosvisionin cossia siis tekemässä ja oon uhrannu kolme kuukautta tän tekemiseen, mistä kylläkin ensimmäiset kaksi vaan katosi johonkin. Yhtäkkiä vaan tuli kauhea kiire ja tuntui etten saa koskaan aikaiseksi, mutta nyt on aikaa alle viikko ja mulla on vain liivi tekemättä ja aseen osat liimaamatta yhteen. Mitäs hahmoa mä sitten teen? Lauantaille olen tekemässä Lias Falkenia, pelistä Atelier Meruru: Apprentice of Arland. Sunnuntaille en tee mitään uutta. Tuskin edes otan mitään toista cossia mukaan, vaan vedän omilla vaatteilla, mitä kaapista löydän.

Lias Falken
Sestra linkitti mulle kuvan Liaksesta ja tykästyin hahmon ulkonäköön ja designiin heti ensimmäisenä. Seuraavaksi sainkin pelin käsiini ja hahmo vaikuttaa juuri minunlaiseltani huono-onniselta sählältä, joka kuitenkin tekee työnsä sata lasissa.

Niin paljon kivoja pieniä yksityiskohtia ja aina ku ajattelin tulla kertomaan niistä tänne, nii sainkin enemmän tehtyä. Mut turhaa mä täs vaa höpöttelen, kuvia kehiin! Seuraavaksi ne lupaamani apinoiden keinutrapetsit ja sipulirenkaat ;D

Aseen putket

Putkien päät
Huvitti vain vähän ku laitoin noi putket kuivumaan tollee roikkumaan kattolampusta... näyttää keinutrapetseilta! Eikä noi putkien päät näytä miltään muulta ku sipulirenkailta. :D Putkista isompi on eristysputkea, mitä on gessottu ihan hemmetisti. Alempi on aurauskepin ympärille liimattua telttapatjaa, mikä on ensin saanu erikeeper-kerroksen ja sen jälkeen paksun kerroksen gessoa sekin. Putkien päät on tehty finnfoamista. Putket sai vielä kromisprayn päälleen ja on täten täysin valmiit.

Käsiarmorit
Worbla oli mulle täysin uusi tuttavuus, mut rohkeasti lähdin testaamaan ja sain tollaset aikaseksi. Mielenkiintoinen aine ja kuvan ottamisen jälkeen niitä on muokattu vielä paremmaksi ja nekin ovat saaneet päälleen paljon gessoa ja kromia.

Polviarmorit tein myös worblasta, näytti aika huvittavalta ku liimasin niihin nahasta tehdyt nauhojen päät. Ainakin mun mielestä ne näyttää vähän kilpikonnalta :'D 

Polvihaarniska

Onks se kilppari? :3
Nämäkin saaneet paljon gessoa päälleen. Aikaisemmista poiketen kuvien ottamisen jälkeen ovat saaneet (kyllä, gessoa. Paljon.) akryyliväriä ja oon päällystänyt ne ruskean sävyisellä farkulla. Oisin halunnu laittaa mokkanahkaa, mutta sitä ei ollu saatavilla ja toi kumminkin soveltui tarkoitukseen todella hyvin. Reunat sitten maalasin vaaleanruskealla akryylivärillä.

Pääsin myös tutustumaan nahan käsittelyyn. Tykkäsin ja vihasin. Välillä sitä oli hyvä ja helppo ommella, mutta yhtä paljon se oli myös pain in the ass. Kengät sain tilattua Ebayn kautta ja niitähän lähdin sitten muokkailemaan.

Kato... kenkä!


Kromattuna.
Kenkien päät muokkasin uuteen uskoon ja eteen tein halkion, sekä noi lärpäkkeet tossa päällä ihmelärpäkkeineen. Pienten lärpäkkeiden reiät on tehty (ah, että tällä on niin kaunis nimi...) nahkapaskalla. Kromisprayta päälle ja ne on valmiit.
 

Ensimmäisenä täysin valmis taisi olla peruukki! Sitäkin oli ihan mukavaa työstää... not. Milloin se lässähti ja milloin oli liian harvaa ja milloin se oikutteli mitäkin. Mutta sain tehtyä! Paljon tupeeraamista, lakkaa, liimaa ja lisäkuitua. Ainut ongelma on ton takaosan ollessa noin pystyssä, että mun omat hiukset saattaa ihan hiukan näkyä, vaikka onkin peruukkisukka päässä. Onneksi iholiima pelastaa. Jos ei sekään auta, niin nestemäinen lateksi kehiin, minkä pitäisi kyllä auttaa.

Thö peruukki.
Onneksi olen todella hyvässä vaiheessa ton kanssa ja saan valmiiksi tän ennen Cosvisionia. Huomaa kyllä, että oon jotain tehny, koska melko sotkuseks oon paikat saanu... Tämän enempää kuvia ettekä mitään muutakaan saa. >8D Cosvisionin jälkeen jaan sitten lisää kuvia itse projektista ja valmiista osista. Tän cossin aikana oon kyl oppinu tosi paljon uutta ja tutustunu mulle täysin uusiin materiaaleihin. Koskaan aiemmin en oo finnfoamia, worblaa tai nahkaa käsitellyt. Saati sitten, että oisin noinkin paljon peruukkia muokkaillut. Hyvä projekti siis, taidot kehittyy ku haastaa itteää vähän enemmän.

Meinasin jo ihan unohtaa yhen jutun, joten laitan sen tähän loppuun, koska mun lopetukset on yleensä tylsiä. Gesso... minulla on sinuun viha-rakkaussuhde. Loistava aine, mutta sitä pitää lotrata niin monta kerrosta, että hermot meinaa mennä. D:<


Näihin kuviin ja tunnelmiin. Moi.

PS COSVISIONISSA NÄHDÄÄN KETKÄ SINNE PAIKALLE VAIVAUTUVAT! :D

2 kommenttia:

 1. SE ON PÄÄTÖN KILPPARI!!

  Ei siis juma ku teet hienoa jälkeä, tuo koko hahmon designi on niin siisti myös vaikka en tiedä peliä. Ja nuo apinoiden keinutrapetsit.. vähänku oli nauru lähellä, kyllä cossatessa tekee kaikkee jännää. xD Mutta pakko yrittää bongata sut siellä ja kuvaa pyytää, täst tulee siistiiiiiiiiiii ~

  Ja muuten, sul näyttää olevan just samaa gessoa ku mulla.. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vaan huvitti, ku ekana tuli mieleen kilppari... xD

   Kiitos kiitos, laadusta kyllä voi olla montaa mieltä ja tottakai itse tekijänä sitä näin suomalaisena vaan morkkais ja haukkuis. :'D

   Senkus tulet, en pistä pahakseni että suakin näkee joskus :D Viime kerta tais ollaki Tracon ja sekin vain pikainen.

   Toi oli ensimmäinen gesso, mikä tuli mulla vastaan niin sitä ostin ja on kyllä toiminu varsin moitteettomasti. Mitä nyt rasittaa ne, että sitä saa hölvätä useamman kerroksen, mut kuivumisen aikana ku voi tehdä kaikkea muuta sitten. :D

   Poista