lauantai 3. elokuuta 2013

Peruukkihärdelliä ja muuta mukavata.

Viime postauksessa taisin mainita, et kerron jotain joistain sarjoista, mut pyh mä mitään semmosia nyt jaksa! Ennemmin voisin kertoa jännittävistä seikkailuista, mitä on tullu vastaan tehdessä uutta haltia-cossia Hobitin Smaugin autioittama maa -ensi-iltaa (Mikä muutes tulee 11.12.!!!!) varten! Yöllä pitäs sinne mennä taas temppuilemaan, eikä nyt samalla asulla voi toistamiseen mennä! Siksipä rupesin funtsimaan, et millasen sitä oikein haluais. Mietin, et siinä vois olla jotain Elrondia ja siinä vois olla jotain Thranduilia. Mietin myös, et siinä vois olla jotain vähän lisää tai sitten ei. Kuiteski rupesin kattelee kuvia ja tätä cossia varten rupesin ottamaan palasia Elrondilta ja toisia palasia Thranduililta.

Thö haltiaherrat Elrond ja Thranduil.

Tähän mennessä oon saanu tehtyä kruunun, sormukset, peruukin (vielä tosin leikkaamatta oikeaan pituuteen) ja miekka on tekovaiheessa. Käytän samoja housuja, jotka oli Sadorhaelilla. Panssari pitää vielä vääntää (katon tosta Elrondin panssarista vähän mallia...) ja oon jo päättäny, että teen pystykauluksisen kaavun, kunhan saan hankittua kankaat. Senkin väriä piti tarkkaan miettiä, koska värivaihtoehdot oli vihreä, musta, ruskea ja harmaa. Sit mietin, että vihreä on liian lähellä housuja, koska housut on vihreät. Musta on liian synkkä, ruskea liian Elrondia ja harmaa liian Thranduilia... Jippii, umpikuja! Kuiteski päätin, et teen siitä vähän vaaleamman ruskean, jottei se ole niin täydellisesti kumpaakaan ja siten se ei vie kaikkia tehoja muilta osilta. Saappaat pitää kans ettiä ja sit miettiä et mitä niille tekee.

Mutta sitten niistä osasista, mitä oon tähän mennessä saanu tehtyä:

Kruunu: 

Käytetty softista, leikattu ensin neljä aaltoilevaa softiksen pituutta. Vähempi ei ois riittäny; on nimittäin käyny ennen yhden toisen cossin kanssa sillee, että en huomioinu peruukin tulevan vielä väliin, joten tein silloin liian pienen. Tällä kertaa en halunnu tehä samaa virhettä, joten tein reilusti ison. Softis-"kiemurat" sitten kuumaliimasin päällekäin, jotta saadaan täydelliset (joskin epäsymmetriset, DtK vihaa mua...) "rinkulat". Leikkelin softiksesta viel erimuotosia ja -kokosia lehtiä ja Sestralta sain hyvän vinkin painaa lyijykynällä ne ruodot siihen, jotta saadaan hyvää STRUKTUURIA. Lopuksi maalasin koko komeuden ulkopuolen hopeamaalilla, sisäpuolihan ei näy mihinkään nii en sitä jaksanu maalata. Ite ainaki olen tyytyväinen ja mahtuu päähänkin peruukin kanssa! 

Kruunu

Sormukset: 

Tein fimosta. Varmaan kolme vai neljä eri versiota tuli tehtyä, koska aina tuli joko liian suuret tai liian pienet. Ekaks piti tietysti mitata etusormista paksuimman nivelen kohdalta, jotta varmasti menee sormeen. Muutaman kerran tuli kiroiltua, mutta onneks loppujen lopuksi sain tehtyä oikeankokoiset. Vähän kultamaalia pintaan, eli joku 3-4 kertaa maalaamista, niin hyvät tuli.


Peruukki: 

Tilasin ebaystä peruukin, jonka uskoin olevan hyvä, mut jouduin pettymään. Sen piti olla sellanen, että otsahiukset ku nostaa ylös, niin hiusraja pysyy hyvänä, eikä peruukkiverkko näy, mutta näkyihän sen. Siitä johtuen jouduin tappamaan mun yhen ylimääräsen peruukin ja tungin kuumaliimalla lisää kuituja peruukkiverkkoon kiinni. Siten sain ne kuidut tulemaan peruukin alta, joten sain otsiksen tuunattua juuri siten, kuin sen pitääkin olla. Oli kyllä mielenkiintoinen projekti, enkä oo ennen tuunannu peruukkia tällä tavalla. :D Reippaasti lakkaa päälle niin johan pysyy.

Peruukin tappaminen oli kyl aika mielenkiintoista...

Kuumaliimaa vaan! Ois varmaan ollu parempikin keino, mut en keksiny enkä jaksanu keksiä muutakaan.


Ainut kohta, mistä en saanu revittyä siististi kuituja irti, oli tietysti skin top. No jotain kivaahan silläkin piti keksiä joten....


PRINGLES-PURKKI SAI HIUKSET!!! :'D On muuten hyviä sipsejä noi...

Peruukki muokattuna ja kruunu päässä.
Nyt vielä pitää sit liimata korvat kiinni ja mä mietin, et pitäiskö laittaa kulmakarvat valkosiksi? En oo jaksanu kokeilla vielä, et miltä se näyttää, mut lähipäivinä kokeilen sitäkin. Varsin mielenkiintoista oli kyllä ja menihän tohon jonkun verran aikaakin, ku amatööri lähtee kokeilemaan. :D

Miekka: 

Mallia otettu Hitsugayalle tehdystä miekasta. Kahvan tein tietysti erilaisen ja tän tein ihan ite alusta siihen saakka ku sitä on nyt tehty. Käytetty kuviosahaa ja jotain muuta jännää kuvioimiseen käytettävää laitetta (en ees tiiä et mikä se on...). Pohjamaalasin sen valkosella ja terän oon sprayannu vannehopealla ja kahva tulee mustalla. Kahvaan viel maalaan sit "koristemaalailuja" hopealla, jotta siitä tulee varmasti hyvä. 


Kuvassa miekka on vielä maalaamaton, eikä tosta kahvasta nyt kauheasti saa selvää. Mut se on jo siis pohjamaalattu ja ensimmäiset spraykerrokset on myös maalattu. Myöhemmin kyl laitan sitte lisää kuvia, kun muutkin osiot on valmistuneempia.

Et semmosta. 8D Tällä kertaa oon jopa aikasin liikenteessä, ku pitää joulukuussa olla valmista, eli mul on neljä kuukautta aikaa tehä tätä! Tätä tahtia saan varmasti tässä kuussa valmiiksi, nii sit voi siirtyä tekemään Frostin asuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti