lauantai 6. huhtikuuta 2013

Monster Hunter Orage

Monster Hunter Orage on Monster Hunter -pelisarjan pohjalta tehty mangasarja, jonka on luonut Hiro Mashima. Mangasarjassa on neljä osaa, jotka mä oon lukenu jo aikoja sitten, enkä muistanu kirjotella siitä mitään. Eiköhän korjata toi nyt sit. Voi olla spoilereita, beware.


Monster Hunter Orage kertoo nimensä mukaisesti metsästäjistä, jotka metsästävät hirviöitä. Metsästäjät saavat killalta tehtäviä, joiden määräyksien mukaan he saavat metsästää eri hirviöitä. Kaikki metsästykset ja saaliit kulkee killan kautta, salametsästystä ei siis sallita. Sarjassa on myös sinettimetsästäjiä, joilla ainoina on lupa metsästää millä metsästysmailla tahansa, ilman killan määräyksiä.

Shiki ja sinettimetsästäjän merkki.
MHO:ssa on monenlaisia hirviöitä; suurin osa näyttää lohikäärmeeltä, mutta esim. Delma-Ioprey on enemmänkin kotka tai haukka ja Naco Agul on pantterimainen. Jokaisen hirviön taposta saa raaka-aineita aseiden ja haarniskojen kehittämiseen. Hirviöistä legendaarisin on Myo Galuna, jonka on nähnyt vain harva, eikä sen olemassa oloon usko kovinkaan moni. Suurimman osan mielestä Myo Galuna on vain legendaa. Mutta, domdomdoo, Myo Galuna on kuin onkin olemassa!


Myo Galuna
Sitten itse metsästäjiin, sarjassa esiintyy päätähtinä Shiki Ryuuhoo, Ailee Jescar ja Sakuya. Melko paljon näkyy myös sellasta tyyppiä ku Curlon Belusas, mut en jaksa sanoa siitä yhtään mitään. Jokaisella metsästäjällä on omanlainen ase, joita on kaksoismiekka, pitkä miekka, jousituliase ja tuliasekeihäs. Shikillä on käytössään tuulityypin kaksoismiekka (jonka kaikki haluavat), Aileella pitkä miekka, Sakuyalla jousituliase ja Curlonilla tuliasekeihäs. Sakuyan ja Curlonin aseet on hyvin samanlaisia, molemmat on näes tykkimäisiä.

Shiki, Ailee, Sakuya ja Curlon
Shiki on nuori sinettimetsästäjä, joka menetti mestarinsa ollessaan pieni. Mestarinaan hänellä oli Aileen isä Greylee, jolta Shiki sai sinettinsä. Shiki on todella iloinen rämäpää, joka innostuu helposti kaikesta uudesta ja on tyyliin pää kolmantena jalkana menossa tappamaan hirviöitä. Shikin muistaa ehkä helpoiten siitä, että se huutaa melkein kaikessa: "OI SUURI MESTARIIII!" 

Shiki
 Ailee on metsästäjä, jonka isä oli sinettimetsästäjä, joka kuoli ruudin valmistusvirheen vuoksi. Ailee on Shikin mestarin tytär ja metsästää yksin. Ailee on joskus aikasemmin ollut ryhmässä, mut Aileen ryhmäläiset pettivät Aileen salametsästämällä, jonka vuoksi Ailee sai kärsiä. Sen takia Ailee on pettynyt ja päättänyt, ettei toimi enää ikinä ryhmässä, eikä hanki tovereita. Kuiteskin lähtee Shikin matkaan ja heistä tulee tovereita.

Ailee
 Sakuya on asesepän tytär, joka on itsekin seppä. Sakuya menetti isänsä Delma-Iopreyta vastaan, sen kivettäessä hänen isänsä. Myös Sakuyan äiti kuoli Delma-Iopreyn kynsissä. Sakuyan jäätyä yksin, hän päätti ruveta taistelemaan Delma-Iopreyta vastaan ja onkin pahasti haavoittunut, kun Shiki ja Ailee törmäävät häneen. Kolmestaan he taistelevat tietään eteenpäin ja Sakuya kehittää heidän aseitaan ja haarniskoitaan.

Sakuya
Kaiken kaikkiaan hyvä sarja ja sen lyhyyden vuoksi se on hyvä ottaa jonkun pidemmän sarjan tauoksi, jos tahtoo. Näen Shikissä mahdollisen cossin. 8D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti