sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Death Note

On tullu aika rikkoa piiiiiiiiiiiitkä hiljaisuus! Ei vaan oo löytyny aikaa kirjotella, mut nyt pistetään tuulemaan senkin edestä. Nyt niitä sarjoja! Death Note. Kertoo mistä? Ihmismaailmaan putoaa kuolemanjumalille, shinigameille, kuuluva Death Note. Kun kyseiseen vihkoon kirjotetaan jonkun henkilön nimi, tämä kuolee, kunhan kirjottajalla on tiedossa henkilön nimi ja muistissa kasvot. Jos vihkoon ei erikseen kirjoteta kuolinsyytä, henkilö kuolee sydänkohtaukseen. Päähenkilö Light Yagami, lukion huippuoppilas, löytää sattumalta Death Noten ja kiinnostuu sen voimasta. Käyttääkö Light vihkoa, ota itse selvää siitä. ;)

Spoilereita jatkossa.Tosiaan, Light todellakin testaa Death Notea vain todetakseen, toimiiko se todella. Hän näkee uutisissa rikollisen ja päättää testata häneen. Kasvot hän näkee uutisista ja nimikin käy selville niistä. Hänen yllätyksekseen se toimii ja hän päättää ruveta käyttämään vähän enemmän sitä, tehdäkseen maailmasta paremman paikan. Lightille ilmestyy shinigami Ryuk, joka on kyseisen Death Noten pudottanut (ensin varastanut toiselta shinigamilta). Ryuk myös ohjeistaa Lightia Death Noten käytössä. 

Rikollisia kuolee sydänkohtauksiin enenevässä määrin. Ihmiset alkavat pelkäämään ja uutisoidaan yliluonnollisesta tappajasta, joka on nimetty Kiraksi. Kukaan ei tiedä mystisten kuolemien syytä, jengiä vain lakoaa sydäreihin kuin viljaa pellossa. Maailma kokee järkytyksen, kun kuvioihin astuu Toinen Kira. Tämä Toinen Kira on Misa, joka tekeekin Remin kanssa sopimuksen shinigamin silmistä, minkä avulla Kira näkee ihmisen nimen ja eliniän, ilman uteluita. Sopimuksen myötä ihmisen jäljellä oleva elinikä vähenee puolella siitä, mitä se alunperin oli; Esim. jos eläisit vielä 50 vuotta, et silmien vuoksi eläkään kuin 25 seuraavaa vuotta.

Misa ja shinigamin silmät
 Pieni ryhmä Japanin poliisista yhdessä L:n kanssa yrittävät selvittää, kuka Kira on. Tapahtumien edetessä Kira saa juonittua shinigamin tappamaan L:n ja tämän avustajan Watarin. L:n kuoltua mukaan tulee Near ja Mello, jotka ovat L:n seuraajia. Near perustaa FBI:n ja CIA:n henkilöistä yhdistetyn SPK:n ja Mello on toiminnassa mafian kanssa. Omilla tahoillaan yrittävät saada selville, kuka Kira on. Mello vieläpä yrittää saada kaiken selville ennen Nearia, koska hänestä tuntuu, että L on valinnut Nearin seuraajakseen, eikä häntä.

Koko sarjan loppu sitten... en pidä siitä. ._. Toinen haluu vaa muuttaa maailmaa ja se ahdistetaan nurkkaan ja tapetaan julmasti. Kyllä, Light kuolee ja umpiärsyttävä Near saa kaiken selville ja just ku Light on tappamassa Nearin, niin typerä Matsuda Japanin poliisista ampuu Lightia.


Light ja Ryuk
Vähän jotakin itse hahmoista... Light on tietysti lempparini. Kukapa osaisi epäillä huippuopiskelijan olevan kylmäverinen murhaaja. Omasta mielestäni Light menee välillä vähän liian yli ja jotkin tapot ärsyttää mua, mut tietysti ne on tehty Lightin, eli Kiran, omaksi parhaaksi. Misa... oli ihan jees mangassa, mut voi luoja ku pääsin kattomaan animea! Voiko olla mitään ärsyttävämpää? >_< No kyllä voi, mut siitä myöhemmin lisää. Misa osaa kyl järjestää tahatonta komiikkaakin, mut animessa se on kyl totaalisen rasittava pikkulikka.

Misa ja Rem
 Shinigamit Ryuk ja Rem: Pidän molemmista, vaikka en tykännykään siitä, että Ryuk lopullisesti tappoi Lightin! >:( Ryukilla ainakin on kova himo ihmismaailman omenoihin ja se melkein tekeekin mitä tahansa niiden eteen. Rem on ehkä pidättyväisempi näistä kahdesta, mutta eipä kaikkien shinigamien tarvikaan olla rämäpäitä.

L
L, Near ja Mello: L on semi-ärsyttävä, Near on MEGAÄRSYTTÄVÄ ja Mello on huikee. L on ihan jees välillä, mielenkiintoinen hahmo outoine maneereineen ja käytöksineen, mut se on ärsyttävä silloin, ku se epäilee Lightia ja rupeaa täysin ärsyttäväksi. Near on megaärsyttävä, koska se ei muuta teekään kun epäilee Lightia. Se on myös olevinaan fiksu ja jotenkin se aina selvittää kaiken ja argh! Mello sit taas on enemmänkin normaali. Vähän vastarannan kiiski ja onhan sekin ihan fiksu, mut kuitenkin enemmän jalat maassa.


Near ja Mello
Mahdollisia cosplay-projekteja? Kyllä on. Oon jo päättäny, että teen Mellon jossain vaiheessa ja ehkä myös sen kaverin Matt'n. Myös Ryukin tekeminen vois olla melko mielenkiintoista, mutta ehkä sit ku oon vähän parempi.

Matt
Tähän loppuun pieni kevennys, ei jäniskevennys (tietämättömille: jäniskevennys), vaan gif, minkä löysin netin ihmeellisestä maailmasta. Repesin ihan täysin ku löysin ton :'D 


 Siinä siis Kira on laatikossa ja Mello, Matt, Near ja L jahtaa sitä. :'''D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti